Община Павел баня ще получи финансиране за втория етап на ремонта на пътя с. Асен – с. Скобелево

Днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройството министър Андрей Цеков и кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу подписаха договор за финансиране ремонта на пътя с. Асен – с. Скобелево. Със средствата в размер на 4 млн.лв., предоставени от МРРБ, ще бъде финансиран вторият етап от ремонтните дейности.
Първият етап започна през май т.г. с подмяната на тротоарните настилки в село Скобелево и извършването на частично подновяване на асфалтовата настилка в населеното място.
“Сега предвиждаме да продължим ремонта, като асфалтираме пътния участък с. Асен – с. Скобелево до разклона за с. Горно Сахране. Това е още една важна стъпка, която правим за подобряване на пътната инфраструктура в района”, заяви след подписването на договора за финансиране в МРРБ кметът Иса Бесоолу. Очаква се ремонтните дейности да приключат към средата на следващата година.
Мащабният проект бе разработен от екипа на Бесоолу през 2022 г., когато беше внесен за разглеждане и одобрение от МРРБ. Пътят Асен – Скобелево е част от Плана за интегрирано развитие на община Павел баня за периода 2021-2027 г.
Селата са две от гъсто населените места в община Павел баня. Там са ситуирани предпочитани от туристите обекти за посещение в т.ч. и входът за Централен балкан и „Пеещите скали”. В района на двете села се намират 40% от розовите масиви, 60% от черешовите масиви и 20% от ябълковите насаждения в района.