Старозагорският боен клуб „Атила“ с нови световни отличия

В зала 203 на Общинска администрация, заместник-кметът на Община Стара Загора Радости Танев, заедно с началника на отдел „Спорт и младежки дейности“ Петко Крумов,  се срещнаха с бронзовите медалисти от старозагорския Боен клуб „Атила“ и техния треньор Ивайло Георгиев. Спас Хаджиев, Кристиян Канев и  Георги Петров се завърнаха от Световното първенство по ММА, с три бронзови медала, провело се през ноември в столицата на Албания – Тирана. На срещата бе и боецът Пламен Димитров, също част от клуба, спечелил редица медали за Стара Загора.

„Знам какво дава този спорт – дисциплина, хъс, желание за успех и най-важното е, че ви учи на търпение. Бъдете сигурни, че това ще ви помага и занапред в живота. Волята и желанието за победа, които имате са безценни, те са нещо, което ви остава завинаги. От мое име и от името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров ви благодаря, че за толкова кратко време вие прославяте името на Стара Загора. Благодаря и на вашия треньор, който освен, че ви помага да изкачите стълбичката на успеха, той ви показва и как да бъдете добри хора на първо място“, поздрави бронзовите медалисти Радостин Танев.

Националният треньор и общински съветник Ивайло Георгиев сподели за трудностите, през които минава всеки спортист преди състезание и пътя от залата до световния шампионат. „Определено не е лесно да бъдеш на такова ниво, успехите, които виждате, са резултат на дългогодишен труд на клуба и спортистите. Всяко едно от тези момчета се е лишило от лични празници, почивки и спокойствие. Достойни са за адмирации, защото са избрали път, който не е лек. В началото на седмицата бяхме и наградени с отличие от сдружение „Самаряни“ за увличането на общността към спорта с кауза, което означава, че градът оценя нещата, които правим и съм щастлив от това“, каза Ивайло Георгиев. Той отправи покана към всички желаещи да присъстват на специална среща с Дядо Коледа, на 15 декември /петък/, от 17.30 часа, в залата на Боен клуб „Атила“. Децата ще имат възможност да се снимат с белобрадия старец, да получат подаръци, както и да се потопят в атмосферата на бойните спортове.  Каузата е на Сдружение „Заедно с теб можем“.

Младите надежди получиха благодарствени плакети за прославянето на града в бойните спортове. Те си пожелаха за предстоящата 2024 година още по-големи отличия и световни медали, които да прибавят към славата на Стара Загора.