В Стара Загора функционира първата специализирана ортопедична ЛКК комисия, която издава протоколи за помощни средства и работи изцяло по Здравна каса

Д-р Димитър Стойчев е управител на Медицински център – 1 едва от няколко седмици, но вече има сериозен повод за гордост. Това е създаването на първата за Стара Загора специализирана ортопедична ЛКК комисия, която издава протоколи за помощни средства на пациенти. Тя е съставена от петима доказани ортопеди-травматолози, които, по думите на д-р Стойчев, припознават чисто човешки идеята като своя кауза.

ЛКК комисията за издаване на протоколи за помощни средства работи изцяло по Здравната кауза, след представяне на направление за ЛКК или направление за ортопед, и за по-малко от седмица вече има издаден протокол за необходимите помощни средства на първия пациент.

ЛКК комисията в Медицински център – 1 в Стара Загора, който се намира на ул. Иван Шишман 41, работи ежедневно и се очаква да приема пациенти от Стара Загора и областта. Д-р Стойчев сподели, че би се радвал, ако управителите и на други лечебни заведения и центрове в града последват примера и също инициират създаването на подобни комисии, които да улеснят живота на тази група пациенти и близките, полагащи грижи за тях.