Борисов: Народът не прощава глупостта

„Ние харчим огромна енергия в обществото върху разделителните процеси, нацията никога не е била по-обединена, а изглежда страшно разединена, заради нещо, което народът не прощава – глупостта. А ние по много теми се държим глупаво”. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националната зимна академия „Лидерството и мирът – отговорности и предизвикателства пред жените на ръководни позиции”, която събра в Казанлък дами от структурите на ГЕРБ в цялата страна.

„Пътят не води към Москва, нацията иска Европа, Америка, Канада. Това иска огромната част от обществото. Когато ГЕРБ вкарахме България в еврозоната, вратата ни се видя близко, сега сме близко, но тя още не е отворена”, заяви лидерът на ГЕРБ. Той коментира и темата за демонтажа на паметника на съветската армия. “Това трябваше да стане без насилие, без агресия, която разделя обществото, с ясно обяснение, времето е такова, държавата се е променила, въпреки че почитаме историята”, каза Борисов.

Борисов изрази надежда тази седмица да има приет държавен бюджет. По думите му той ще бъде компромисен, но е по-добре за държавата да се случи.

 

Снимка: Budilnik