Възстановяват влаковете до ЖП спирка – Павел баня

След като сигнализира Министерство на транспорта и съобщенията и Парламентарната комисия по транспорт в Народното събрание за проблема, възникнал с новия график на “БДЖ – Пътнически превози”, днес кметът на Павел баня Иса Бесоолу получи добра новина.

От разговорите между министър Георги Гвоздейков и председателя на ПГ по транспорт в НС Халил Летифов е станало ясно, че графикът на влаковете ще бъде съобразен с това да имат спирка и на ЖП гара – Павел баня, както беше до скоро.

”Имам уверението на съответните институции, че в началото на новата година, бързите влакове с ЖП спирка – Павел баня ще бъдат възстановени, така че на пътниците няма да им се налага да ползват прикачване през други градове. Благодаря за бързата реакция на министър Гвоздейков и г-н Халил Летифов, за диалогичността им и светкавичното решаване на проблема! Благодаря и на Общински съвет – Павел баня и управителите на Специализираната болница за рехабилитация – Национален комплекс“ ЕАД и санаториум „Профилактика, рехабилитация и отдих (ПРО)“ ЕАД в лицето съответно на д-р Йордан Гечев и Христо Чаушев за това, че всички бяхме единни! Без действията на всички ни, днес, в навечерието на Коледните празници, нямаше да можем да се поздравим с тази добра новина!”, заяви кметът Иса Бесоолу.