Стартира платформата „Виртуална детска кухня” в Стара Загора

Потребителите на „Детска кухня” – Стара Загора от днес могат да заявяват и заплащат купони (ваучери) за храна по електронен път през платформата „Виртуална детска кухня”. Адресът на услугата е https://dmksz.uslugi.io/ С действащите към момента хартиени купони ще може да се взима храна до 29.12.2023г. включително. През платформата „Виртуална кухня” родителите могат да заявят за детето си една порция за деня на стойност 1.00 лв. и втора порция на стойност 3.50 лв., както и да изберат пункта, от който ще получат храната си за съответния ден. Купоните, които обезпечават храненето на малките старозагорци, за периода 2.01.2024г – 12.01.2024г. могат да се заявяват и заплащат онлайн до 28.12.2023г. /четвъртък/ – включително, през профила на абоната в платформата. Ползвателите на услугата към момента са въведени служебно и имат възможност да получат талона си в пункта, от който получават храната. Купоните могат да се закупуват и на място, всеки работен ден от 10.30 до 12.30 часа на адрес: гр. Стара Загора, ул. „Ген. Столетов” № 1, където има вариант да се заплащат в брой.

За новите абонати на услугата „Детска кухня” е необходима регистрация в платформата и в седемдневен срок да представят необходимите документи на адрес: гр. Стара Загора, ул. „Ген. Столетов” № 1, всеки работен ден от 10.30 до 12.30 часа за активиране на достъпа за онлайн заявки. Нужни са копие от удостоверението за раждане на детето и бележка от личния лекар с указания за хранителния режим и липса на алергии. След одобрение на заявката, на абоната ще бъде издаден регистрационен талон. При първоначална регистрация новите потребители заплащат еднократна такса в размер на 20.00 лв. за осигуряване на необходимия амбалаж.

В Детска кухня – Стара Загора се приготвя храна, предназначена за обедно хранене по предварително изготвени месечни менюта, за деца на възраст от 10 месеца до 3 години, които се отглеждат в домашни условия. То е разработено в съответствие с изискванията на Наредба № 2/07.03.2013г. за здравословно хранене на деца на възраст от 0 до 3 години в Детските заведения и детските кухни. Ястията се приготвят по рецепти, включени в „Сборник с рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст”, утвърден от Министерство на здравеопазването. Предлага се и диетично меню за деца, алергични към млечни продукти и глутен.