Кметът на Казанлък: В казанлъшката болница са инвестирани най-много средства от всички общински болници в България

,,Общинската болница в Казанлък през последните 12 години се финансира и в нея са инвестирани средства от бюджета на Община Казанлък и европейски средства, най- много от всички общински болници на територията на България. Когато е нужно да се инсвестира в материалната база и апаратура е нормално да търсим външни средства, когато са много и от бюджета, тъй – като Общината се грижи за своята болница. Но когато става въпрос за човешкия фактор – лекари и медицински персонал – болницата трябва да отделя максималите средства, за да работите спокойно. Радвам се, че директорът на болницата ви е увеличила заплатите, които е отделила към края на годината“, това каза днес кметът на Казанлък – Галина Стоянова по време на официалното откриване на реновираното отделение по невлология в МБАЛ ,,Д-р Христо Стамаболски.

То е реконстриурано със средства по Оперативна програма ,,Региони в растеж“ по процедура: ,,Мерки за справяне с пандемията“. Извършен е цялостен ремонт на отделението, доставени са машини, съоражения и медицинска апаратура от най висок клас. Ремонтирани са и санитарните възли като са спазени всички изисквания за достъпна среда на хора с увреждания, електро и вик инсталациите са подменени. Положена е антибактериална винилова подова настилка. Всички болнични стаи са с отвори на вратите с цел бързо придвижване на пациентите с болничните легла към диагностичния блок. Всички болнични легла са свързани с оповестителна система : пациент- медицински персонал.

Община Казанлък е съфинансирала 1/3 от сумата за ремонтни дейности, тъй като планираните средства по проекта не са достигнали.

Кметът на Казанлък подчерта, че и в бюджет 2024 болницата ще фигурира с едно голямо перо. Ще бъдат заложени и над 100 000 лв. за скенер, който е изключително необходим. Галина Стоянова ще предложи още толкова средства да бъдат предвидени и за скенер в Поликлиниката за доболничната помощ.