Научното списание на Тракийския университет отпразнува 20-я си рожден ден с благотворителна инициатива

Научното списание на Тракийския университет „Trakia Journal of Sciences” отпразнува 20-я си рожден ден с благотворителна инициатива насочена към Клиниката по Детска хирургия на УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович”.

Списанието „Trakia Journal of Sciences” е създадено през 2003 г. и оттогава е ежедневна сцена за научния труд на стотици учени. Към настоящия момент негов главен редактор е заместник-ректорът по международна и научна дейност проф. Дарина Заимова, а неразделен сътрудник в дейността на списанието е експертът д-р Ваня Буюклиева.

Екипът реши да отпразнува рождения ден на научния журнал с благотворителен търг с явно наддаване, а събраните средства да бъдат насочени в помощ на Клиниката по Детска хирургия на УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович”. За целта бяха предоставени 14 ценни експоната от преподаватели и служители на Тракийския университет, като по време на търга голяма част от тях надскочиха значително обявената първоначална стойност.

На събитието беше поставена и кутия за дарения.

Началникът на Клиниката Проф. Красимирова Калинова беше гост на рождения ден – тя благодари за инициативата през сълзи и заяви че се радва, че в навечерието на Рождество Христово ще усмихне лицата на децата и работещите в клиниката с нещо добро, направено за тях!