Иса Бесоолу: Благодаря на живеещите и персонала в Дома за стари хора в Търничени за споделеното щастие!

За мен бе един по-специален и изключително топъл ден, не защото навън термометрите измерват високи градуси, а защото получих покана и имах удоволствието да споделя обяда на живеещите в Дома за стари хора в с. Търничени. Радвам се, че бяхме заедно с 15-те домуващи и персоналът. Споделихме си хубави спомени, казахме си и кривиците, и правиците. Разговаряхме на различни теми. Имах усещането, че съм част от едно голямо семейство, което е готово да отвори вратата на дома и сърцето си за всеки. И, да, защото всички ние в община Павел баня сме едно голямо семейство.
Оставен всичко останало, за което си говорихме, с домуващите споделих и това, че в момента тече оценка на проекта на Община Павел баня „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на Дом за стари хора в с. Търничени” по Националния план за възстановяване и устойчивост.
Стойността на проекта е 1 918 000 лева и включва: разширяване на сградата, нови помещения, разширяване на кухненската част и столовата, нова приемна, обзавеждане и обособяване на отделни помещения за настаняване на по двама души, както и така очакваният асансьор до втория етаж на Дома.
Надявам се проектът ни да бъде одобрен и да започнем така очакваните от всички ни ремонтните дейности там.
Още веднъж благодаря на домуващите и персонала за споделеното щастие!