Лекари и медици се превърнаха в таен Дядо Коледа за 173 старозагорски деца в нужда

Лекари, медицински сестри, санитари друг административен персонал от Болница „Тракия“ се превърнаха в „таен Дядо Коледа“ за 173 деца от домовете за деца в Стара Загора. Те изпълниха желанието за коледен подарък на всяко едно от децата, които написаха своето писмо до Дядо Коледа, но вместо за Лапландия, детската поща беше доставена в Болница „Тракия“.

Тук всеки по желание имаше възможност да изтегли едно писмо и да купи със собствени средства подаръкът, който детето си е пожелало. На кой каквото му се падне!

Кампанията „Стани таен Дядо Коледа“ беше прегърната с две ръце от работещите в лечебното заведение. Лекари и медицински персонал от всяко отделение не само закупиха желаните подаръци, но и грижливо ги опаковаха и надписаха. Защото това бяха персонални подаръци, закупени с много любов и желание за всяко конкретно дете.

А техните желания бяха най-разнообразни, каквато е и възрастта им – от 2 до 18 години. Едни си бяха пожелали кукла, други голям камион, трети къща за принцеса. Сред желанията на по-големите имаше дрон, комплект за грим, смартфон, таблет, маркови маратонки, спортен екип и какво ли още не… Всяко желание беше изпълнено акуратно, независимо от неговата стойност.

На 21 декември, малко преди Коледа, всички 173 подаръци бяха предадени на социалните работници от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, както и за Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства.

Така усмивките на над 170 старозагорски деца в нужда засияха още по-силно край коледната елха с подаръците на Дядо Коледа. Защото той наистина съществува, когато даряването се прави заради самото даряване  – без очакване за благодарност или признание.