Над 15 000 лв. събраха в Павел баня от благотворителните базари

Празничният месец декември в Павел баня тази година се оказа повече от благодатен, особено с провеждането на благотворителните коледно-новогодишни базари. Събрани бяха малко над 15 000 лв.
“Гордея се с моите съграждани, но и с гостите на града ни. Целенасочено се включваха няколко поредни дни в базарите и като предлагащи изделията си, и като купуващи тези на други. И всичко това в името на една кауза – обновяване на градската среда и закупуване на  оборудване за екипа на Спешна помощ”, развълнуван заяви кметът на Павел баня Иса Бесоолу. Той припомни, че в продължение на седмица преди провеждането на базарите, администрация и граждани са обсъждали възможните варианти на  инициативи, като в крайна сметка са се спрели на настоящата. “Отново бяхме рамо до рамо всички, което ме прави истински щастлив”, коментира градоначалникът.
Средствата в размер на 15 076 лева бяха събрани от продажбите на:
Коледния базар на “Семейчовци”, “Коледната трапеза” с участието на:
хотелиери и ресторантьори, ученици и учители от Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, СУ “Христо Ботев”, танцьорите от ФА “Детелини”, родители и учители от ДГ “Синчец”, членовете на пенсионерско сдружение “Напредък”, служители от Общинска администрация и детските ясли в общината, жители на Павел баня. Средства в благотворителната урна поставиха и част от коледарските „колове” от град Павел баня.
С част от средствата – 5000 лв., ще бъде закупено оборудване за екипа на Спешна помощ, като останалите средства ще постъпят в бюджета, за да продължава да бъде град Павел баня привлекателно място за своите жители и гости.
През изминалите десет дни центърът на Павел баня беше място за празник и срещи със стари приятели и създаване на нови приятелства. В тези дни павелбанци бяха пример за добро, заедност, традиция и родова памет.