Видеоконкурс предизвиква ученици да творят на тема „Васил Левски през моите очи”

По случай 151-ата годишнина от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски, Ученически клуб по родолюбие „Горди наследници” към Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев” обявява първото издание на конкурс за художествено интерпретиране за ученици от прогимназиален и гимназиален курс на обучение на тема „Васил Левски през моите очи”. „Чрез тази инициатива искаме да провокираме интереса на младите към българската история, като им предоставим възможност за творческа изява посредством видеоклип”, споделят организаторите.

Право на участие имат ученици от град Стара Загора – от до XII клас, индивидуално или отборно – до 5 души в група. Темите са – Васил Левски пред съда; Васил Левски в комитета; Обесването на Васил Левски.

Срокът за заявка в конкурса е до 31 януари на адрес https://forms.gle/FevArdaCRk2Tjb6C8. Изпращането на видеоклиповете трябва да бъде не по-късно от 16 февруари на електронен адрес ukgn.ppmg@gmail.com. Обявяването на победителите, както и награждаването им, ще бъде на 19 февруари. Класирането ще извърши независимо 5-членно жури, което ще присъди първо, второ и трето място.

Ще бъдат съблюдавани следните критерии – качество на видеоклипа, продължителност не повече от 10 минути, оригиналност, както и придържане към избраната тема. Видеоклипът трябва да е с формат – mp4, mov, wmv, avi и с минимална резолюция 720p.

Партньори на инициативата са Ротари клуб Стара Загора, Съвет на младите омбудсмани, Кмет на Млада Загора и Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев”.

В специален сайт са поместени всички подробности за конкурса „Васил Левски през моите очи” – https://ukgn.net/.