Деца от пети клас на ППМГ „Гео Милев“ гостуваха в Областна администрация

Деца от пети клас на ППМГ „Гео Милев“ гостуваха днес в Областна администрация. Посещението им бе в рамките на дните на отворените врати за ученици, които се провеждат по повод 25-ата годишнина от създаването на Администрацията. С Указ на президента на Република България от 5.01.1999 г. Стара Загора става областен център на област Стара Загора, включваща 11 общини. С назначаването на първия областен управител на 1 февруари същата година, се слага началото на новата структура на изпълнителната власт.

Учениците бяха посрещнати в Зала 2 от областния управител Ива Радева и зам. областния управител Теодора Нончева. Г-жа Радева  направи мултимедийна презентация на Старозагорска област и на общините, които са част от нея. Децата изслушаха с интерес представянето и затрупаха с въпроси областния управител. Те показаха отлични знания за ресурсите, с които разполага регионът, за природните му дадености, за историческите и културните забележителности и археологическите открития в Стара Загора и в останалите градове. Заедно с това петокласниците живо се интересуваха и от по-глобални теми като развитието на пътната инфраструктура в страната, влизането на България в Шенген и какви ще бъдат ползите от еврото за хората, бъдещето на страната ни като част от ЕС и Шенгенското пространство.

След презентацията децата имаха възможност да си направят снимки на стола на областния управител. В края деня на отворените врати класният ръководител г-жа Райчева и нейните ученици благодариха на г-жа Радева за посещението. Тя им пожела успехи в училище и да бъдат все така любопитни към света, който ги заобикаля.