Яворови януарски дни 2024

За 56-и път на 13 януари в Чирпан ще бъдат открити Яворовите януарски дни, които са посветени на 146 години от рождението на поета. Това става ясно от програмата на събитието.

Традиционно програмата ще започне със запалване на огъня на Яворовата поезия в Къща музей „Пейо К. Яворов“, откъдето ще тръгне и шествие до едноименния парк. Там ще се състои откриването на Яворовите януарски дни 2024 г.  В първата вечер слово за Яворов ще представи Маргарита Петрова.
На следващия ден, 14 януари, ще се проведе проведе награждаване на отличените в националния литературен конкурс „И ти си в мене – ти, родино моя“ и в Националния конкурс за рисунка „Недорисуван свят“.

Честванията в родния град на Яворов ще завършат на 17 януари с премиера на книгата „Яворов “ на проф. Димитър Михайлов, която ще бъде представена от проф. Иван Станков и проф. Михаил Неделчев.
Тазгодишните Яворовите януарски дни ще завършат на 21 януари в художествената галерия в Раднево, където ще бъде представена Яворова вечер под надслов „Яворов – втората еманация на българския гений“.