В 6 общински училища в Стара Загора са обявени конкурси за директори

В шест училища в Стара Загора са обявени конкурси за нови директори. Това са: Природоматематическа гимназия “Гео Милев”, Средно училище “Христо Смирненски”, Професионална гимназия по компютърни науки “Проф.Минко Балкански”, Основно училище “Кирил Христов”, Пето основно училище “Митьо Станев” и Девето основно училище “Веселин Ханчев”. Конкурси са обявени и за директори на училищата в селата Калояновец и Горно Ботево.

До 12 февруари 2024 година кандидатите за директори на училища в Община  Стара Загора, може да подават документи за участие в регионалното  управление  на образованието .Конкурсите ще се провеждат в два етапа – решаване на тест и събеседване, което включва решаване на казуси. Кандидатите, получили минимум 30 точки на теста, ще бъдат допускани до втората част.

Тестът за писмената част и казусите за събеседването ще бъдат предоставяни от МОН.
Кандидатите ще трябва да представят и да защитят концепцията, която са подготвили, както и да отговарят на допълнителни въпроси, поставени от членовете на комисията по провеждане на конкурса.
При провеждане на етапите се осигуряват аудио-видеонаблюдение и аудио-видеозапис.

В комисията за провеждане на конкурса за заемане на длъжността „директор“ на общинско училище ще се включат трима представители на съответното регионално управление на образованието, представител на общинската администрация, определен от кмета на общината, както и представител на обществения съвет в училището, за което е обявен конкурс.