Кметът Иса Бесоолу стартира процедура по окончателно изготвяне на проекта за бюджет на Павел баня

В деня на личния си празник, кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу стартира процедура по окончателно изготвяне на проекта за общински бюджет. Градоначалникът проведе и първите си срещи с директорите на детските градини, за да чуе предложенията им. Разговорите и с други представители на институции ще продължат почти до края на месеца, съобразявайки изискването на Закона за публичните финанси, според който проектът за бюджет да бъде внесен за разглеждане в Общинския съвет до 29 януари т.г.
Директорите на 10-те детски градини в община Павел баня, в които се обучават 430 деца, заявиха от какво имат нужда по места, като не скриха удовлетворението си от извършените ремонтни дейности през изминалия мандат в детските градини в селата: Александрово, Горно Сахране, Долно Сахране, Скобелево, Осетеново, и гр. Павел баня. Обновяване на детските градини предстои в селата: Търничени, Манолово и Габарево. Ще се извършат допълнителни ремонтни дейности в детските заведения и в селата Скобелево и Горно Сахране. През настоящата календарна година кметът Иса Бесоолу е планирал да завърши окончателната подмяна на остарялото кухненско оборудване, детските съоръжения в дворните пространства и ел.инсталацията. За всички тях ще се погрижат общинските служители от дейност „БКС” – Павел баня.
„Доволен съм от работата на директорите и целия персонал на детските ни градини, но най вече съм щастлив от факта, че, след доста усилия, успяхме „да стоплим” децата в градините – не само в Павел баня, но и в селата. Спокойно мога да кажа, че децата ни са в добри ръце. Да си пожелаем здраве!”, заяви кметът Иса Бесоолу, пред който бе представен отчет за дейността по проект „Бъдеще за децата”, подписан от градоначалника през 2023 г. Така, само на 8 януари 2024 г., екипът специалисти (стоматолог, психолог, педиатър, рехабилитатор, социален работник, медиатор) е достигнал до 27 деца от община Павел баня.