Понижиха в най – ниска категорията на автогарата в Казанлък. Не отговаря на условията

След писмо от Община Казанлък до Министерството на транспорта е назначена комисия, която да извърши проверка на Автогарата в Казанлък, която до момента е втора категория.

Проверяващите са инспектирали транспортното съоражение и са констатирали редица нередности. Казанлъшката автогара няма интернет страница, на която да са публикувани списък на обслужваните автобусни линии, маршрутните разписания с часовете на тръгване и пристигане за всяка спирка, както и курсове за изпълнение с автобуси оборудвани за превоз на лица с увреждания, цени на билетите. На автогарата информацията е налична само на български, а не според изисквания на български и английски език.

За това е издадено предписание при предишна проверка на 20.04.2023 г. Проверяващите са установили, че на автогарата няма адекватна долекарска помощ – има помещение, но няма достъп до него, а фелдшер работи само по 4 часа преди обяд.

Заради всички тези нарушения със заповед на директора на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” – Борислав Муеров категорията на Автогара Казанлък е понижена на трета , която е най – ниската. Тя е частна собственост.

Само преди седмица кметът – Галина Стоянова съобщи , че се подготвя проект за изграждане на нова автогара, която ще бъде изцяло общинска собственост.

Целта е създаването на нова система, която да гарантира предоставянето на качествени автогарови услуги за гражданите и превозвачите.