По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора жена е осъдена на 2 години затвор за измама с недвижими имоти

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена С.С. на 58 г., Тя е призната за виновна за това, че в периода от 23.01.2023 г. до 17.02.2023 г., в гр. Стара Загора, в гр. Раднево, обл. Стара Загора, и в землището на с. Медникарово, общ. Гълъбово, обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудила и поддържала заблуждение у Н.Г., на 42 г., и П. К., на 25 г., относно обстоятелството, че ще им бъдат продадени апартаменти в гр. Стара Загора и с това причинила на Н.Г. вреда в общ размер на 2350 лева и на П. К. вреда в общ размер на 25 600 лева, като общия размер на имотната вреда е 27 950 лева. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано по чл. 211 вр. чл. 209, ал.1, вр. чл. 26 ал.1 , вр. чл. 29 ал.1 от Наказателния кодекс.

С.С. познавала единия от пострадалите – Н.Г. През месец януари 2023 г. започнала да предлага на него и на П. К. апартаменти в гр. Стара Загора на изгодни цени – около 40 000 лева. Твърдяла, че имотите са били ипотекирани и се продавали чрез съдия-изпълнител. По време на срещите тя показвала документи и водела клиентите на външен оглед на апартаментите. Н.Г. и П. К. предали на С.С. горепосочените суми. С.С. е осъждана за измами. Последното наказание е изтърпяно на през юли 2020 г.
Районен съд – Стара Загора е наложил на С.С. присъда в размер на 2 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. С.С. е признала изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства и се е съгласила да не се събират доказателства за тези факти. Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.