Районен съд – Стара Загора осъди мъж, управлявал автомобил след употреба на алкохол – 2,96 промила

Районен съд – Стара Загора одобри споразумение и наложи наказание за срок от четири месеца лишаване от свобода, което да търпи ефективно, при общ режим, на 48-годишния С. С., вече осъждан за шофиране след употреба на алкохол. На мъжа е наложена глоба в размер на 150 лева, както и съдът го лиши от правото да управлява моторно превозно средство за срок от две години. Той е осъден да заплати сумата от 2000 лева, представляваща равностойността на моторното превозно средство, послужило за извършване на престъплението, тъй като не е негова собственост.

Подсъдимият се призна за виновен в това, че на 15.11.2023 г. в гр. Стара Загора е управлявал лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,96 промила, установено с химическа експертиза

С. С. управлявал лек автомобил и бил спрян за проверка от патрул на полицията. При тестване с техническо средство за алкохол уредът отчел положителен резултат. С. С. дал кръв за химическо изследване, което показало концентрация на алкохол в кръвта му от 2,96 промила.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.