Павел баня ще празнува Трети март с концерт на Свилен Тодорински, ФА „Детелини” и хор „Тодор Мазаров”

Празничната програма на Община Павел баня за Трети март вече е готова. Тържественият концерт по случай националния празник на страната ни ще бъде на 1 март (петък) от 17:30 часа. Участие в него ще вземат местният ФА „Детелини” и хорът за школувано пеене „Тодор Мазаров”. Гост-изпълнител ще бъде Свилен Тодорински – гласът на „Свидна България”, който има не една и две авторски песни и музика. Участва в много фестивали; има издадени два музикални албума. Свилен Тодорински по професия е летец – пилот, след като завършва Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” в гр. Долна МитрополияПрактикува за кратко, след което се отдава на музикалното поприще. Автор и изпълнител е на своите песни, в които възпява България и корените на нейния дух. От дете се занимава с музика, като неговата цел е песента му да стигне до народа.

Концертът ще бъде в зрителния салон на НЧ „Напред – 1903″ – в гр. Павел баня.

На самия 3 март, в неделя, от 10:00 часа кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу, екипът му и родолюбиви граждани ще поднесат венци и цветя на Паметника-чешма на загиналите във войните, Паметника на Цанко Минков – Комитата, Паметника на Княз Павел и Паметника на загиналите финландски войни.

За желаещите граждани да се включат в тържествата на вр. Шипка Община Павел баня осигурява автобус, който ще тръгне от Автогарата в Павел баня в 07:30 ч. на 03.03.202г.(неделя).