Кметът на общ. Пазарджик Петър Куленски гостува на Тракийски университет

Кметът на общ. Пазарджик Петър Куленски гостува на Тракийски университет – Стара Загора по покана на ректора проф. Добри Ярков.

          В рамките на работната визита бяха набелязани общи цели, които ще бъдат в полза на обществото и в отговор на политиката, както на проф. Ярков, така и на г-н Куленски, а именно задържане на младите хора с осигуряване на модерно обучение, съобразено с нуждите на бизнеса.

Кметът на общ. Пазарджик Петър Куленски сподели, че е очарован от мащабите, историята и настоящето на университета: „Останах впечатлен от многобройните възможности и специалности, които Тракийски университет предоставя на своите студенти и от сериозните традиции в сферата на ветеринарната и хуманната медицина, както и от иновациите, които университетът въвежда. Първите стъпки между общ. Пазарджик и Тракийски университет – Стара Загора вече са начертани за бъдещо ползотворно сътрудничество. Пазарджик има нужда от млади хора и наша основна амбиция, на мен и екипа ми, е ние да привлечем университети с изнесено обучение, така че да се превърнем в място, в което младите хора предпочитат да останат да живеят и да се развиват, да учат, а не да напускат населеното място. Тракийски университет може да ни бъде чудесен партньор в каузата!”