Отдаваме почит на Апостола на свободата – Васил Левски

В седмицата, в която отбелязваме 151 години от гибелта на Васил Левски (18 февруари), си припомняме за светлата му личност и борбена дейност с няколко събития:

На 15 февруари (четвъртьк) 2024 г. в зала „Иван Милев” ще бъде представена биографичната книга „Възрожденски учител и виден Казанлъшки революционер Стефан Почеков” – на автора Недялко Пъков. Казанлъчанинът Стефан Почеков, както е видно от заглавието на книгата, е български учител и революционер, сподвижник на Васил Левски.

На 16 февруари (петък) 2024 г. на външната витрина на Галерия “Иван Милев” може да се насладим на гостуващата изложба „Европейските измерения на Освобождението на Болгария” от фонда на Национален музей ” Васил Левски”, гр. Карлово.

На 18 февруари (неделя) 2024г. от 10:00 ч. ще се отслужи панихида в памет на Апостола в Храм „Св. Троица” и ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на Васил Левски на бул. „23 Пехотен шипченски полк”. В 11:00 часа ще има тържествено поднасяне на цветя на признателност пред Бюст-паметник на Васил Левски в парк “Васил Левски”.