Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за подаване на невярно повикване за тревога

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем С.Н. на 31 г., за това, че на 10.02.2024  г., в гр. Стара Загора е предал от телефонен апарат с локализирано местонахождение в гр. Стара Загора, кв. „Три чучура – център“, на тел. 112 невярно повикване за тревога, а именно – за поставено взривно устройство (бомба) в сградата на община Горна Оряховица, което е било последвано от евакуация и проверка в сградата на община Горна Оряховица и не е установено наличие на поставено взривно устройство (бомба). Престъплението е квалифицирано по 326, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 10.02.2024 г. от стационарен телефонен номер е получено обаждане на тел. 112, че в сградата на община Горна Оряховица е поставено взривно устройство (бомба). Мястото, от което е подаден сигналът, е локализирано като такова в гр. Стара Загора и след провеждане на първоначалните действия по разследването са събрани доказателства за извършителя С.Н. На същата дата му е предявено обвинение и е задържан за срок до 72 часа с постановление на дежурен прокурор. Полицейски служители от РУ – Горна Оряховица са извършили проверка и установили, че сигнала е неверен. С.Н. е с неприключило съдебно производство за същото по вид престъпление.

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Н.