Жителите на с. Голямо Дряново посрещнаха кмета на община Казанлък с благодарност за инициираната среща

Кметът Стоянова представи визията си за развитие на Голямо Дряново. В програмата за мандат 2023/2027 са включени ключови проекти за подобряване качеството на живот на територията на селото. Сред тях са: подобряване на уличното осветление до края на текущата година. Запазване на чистата природа и чистия въздух. Довършване на кметството, за да стане една безопасна сграда.
От жителите дойдоха въпроси, касаещи качеството на водата и липсата на канализация. В отговор на това кметът Стоянова пое ангажимент да организира среща с ръководството на ВиК област Стара Загора и община Казанлък.
Другият наболял проблем на всички е неработещата сигнализация на прелеза. Тук кметът на Общината обеща, че участъкът ще се освети и маркира подобаващо със средстава от бюджета.
Един от интересните въпроси, повдигнати на събранието, бе за осигуряване на компостиращи съдове, на което г-жа Стоянова предложи всеки да отдели един квадрат в двора си и да си изгради собствен компост без да са необходими средства за това.
Дойде молба и за събаряне на рушаща, отчуждена сграда, за да се трасира пътя, който води до къщи в селото. Тук жителите също получиха положителен отговор и готовност за съдействие от страна на общината.
Имаше и молба за почистване на пътя Дунавци – Голямо Дряново, на което жителите получиха уверение, че ще се пристъпи към действие в най-кратки срокове.
Възникна и проблемът с “Кастамону”. Присъстващите изразиха надежда, че ще се намери евродепутат, който да приеме случващото се присърце и ще помогне в разрешаване на казуса. Г-жа Стоянова изрази готовност да организира среща с всички кандидати за Европейския парламент през май-юни месец, когато ще бъдат изборите за евродепутати.
От страна на кмета на Община Казанлък дойде предложение към всички присъстващи да именуват улиците си на следващото общо събрание на селото.
В Консултативния съвет от Голямо Дряново влизат:
– Десислава Петкова;
– Димитър Узунов;
– Бояна Йорданова.
Срещата приключи с поздрав по случай днешния празник и благодарност за продуктивната среща: “сгрявайте душите си с обич” така изпрати всички, уважили събрснието, кметът Стоянова.