Съдът прекрати делото “Дебора” заради допуснати процесуални нарушения

След продължило над 3 часа разпоредително заседание при закрити врата състав на Пловдивския районен съд върна делото за насилието над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора срещу Георги Георгиев на прокуратурата заради процесуални нарушения. Държавното обвинение ще трябва да поправи обвинителния акт и да го внесе отново.

Според магистратите обвинителният акт за нанесените травми на Дебора Михайлова не е бил ясно формулиран и не се разбирало за какви действия старозагорецът е привлечен към отговорност. Той остава в ареста, но определението за това подлежи на обжалване в 7-дневен срок и той ще може да направи нов опит да излезе на свобода пред Окръжния съд.

В хода на заседанието защитата на Георгиев поиска делото да бъде върнато заради твърденията на прокуратурата, че той се е заканвал с убийство на Дебора Михайлова.
Тя  категорично отказа да коментира процеса.

Дебора Михайлова е поискала 200 000 лева от Георги Георгиев за причинените ѝ имуществени и неимуществени вреди. Желанието ѝ обаче не е било уважено от магистратите, за да не се затрудни производството. Към момента Георги Георгиев ще остане с мярка „задържане под стража”, въпреки желанието му да бъде освободен под „домашен арест”. Преди старта на разпоредителното заседание адвокатът на Георги Валентин Димитров заяви пред медиите, че обвиненията са изфабрикувани и държи в процеса да присъства прокурор от Пловдив, за да се избегне предубеденост. Юристът посочи, че Георги няма да се признае за виновен и ще поискат делото да се гледа по общия ред. Според адвоката на Георги, прокуратурата се позовава само на чат в инстаграм, който е изваден от контекста и сочат, че той е отправял закани за убийство. Той добави също, че до момента в дарителската сметка на Дебора е събрана сума близки до иска от 200 хил. лева.

За следващото заседание ще бъде призован и прокурор от Пловдив. Магистратите са сметнали, че делото може да стартира без представител на пловдивското обвинение, но са определили присъствието на такъв за следващия път.

Адвокатът на Дебора Симеон Даскалов от своя страна обвини другата страна в шиканиране на процеса и добави, че ще иска максималната присъда от 10 г. затвор.
Делото срещу младия мъж ще протече по общия ред, като ще бъдат изслушани множество свидетели и вещи лица.