Община Казанлък получава собствеността върху държавни имоти

По решение на правителството община Казанлък получава собствеността върху държавни имоти – частна държавна собственост за реализирането на обект: „Реконструкция на общински път SZR2070 и изграждане на велосипедна алея от гр. Казанлък до язовир Копринка“. Проектното трасе на обекта започва на 20 м след разклонението с първокласен път I-6 и продължава на запад в прав участък до Т-образно кръстовище с общински път SZR1066. Терените се намират в с. Копринка, община Казанлък, и до момента са били в управление на областния управител на Стара Загора.

Припомняме, че на 17-ти август миналата година беше извършена ритуална първа копка за реконструкцията на общинския път и изграждане на велоалея от град Казанлък до село Копринка.

Кметът на Общината Галина Стоянова тогава посочи, че от 2020 г. е извървян дълъг път от административни процедури.

„За да се промени или направи ПУП, да получи разрешение, още повече – с обекти на културното наследство, чужда държавна собственост, горски фонд.. Всичко това изискваше много работа!“, разказа Галина Стоянова и благодари за ежедневния труд на администрацията и нейния ръководен екип.