Измама с предложение за саниране

Нова схема за измама е свързана с предложение за саниране. Мошеници се представят за строителни работници, като залъгват хората, че започват саниране на жилищата им срещу изключително ниска сума. 

Потенциална жертва на измамата е била 60-годишната Иванка Димитрова от Казанлък. Жената живее сама в блок 20 в кв. “Изток”. 

Пред блока на Иванка спира автомобил с варненска регистрация. Група от около шест непознати мьже предлагат на 60-годишната жена да санират дома и срещу сумата от 700 лв. 

Потърпевшата разказа, че мъже са позвънили на вратата й и са се представили за служители от програмата за саниране. Те я уверили, че всички в нейния вход са съгласни за саниране и започнали да я убеждават да подпише договор. Групата влезнала в дома на Иванка и започнали буквално да извършват дейности по терасата на апартамента. Жената се усъмнила, че нещата не изглеждат коректни и позвънила на свои близки за съдействие.

След като пристигнали близките на Иванка те изгонили “бригадата” и се запътили към РУ – Казанлък, където да сигнализират за потенциалната измама.

От полицията съветват за да се предпазите от подобни измами:

  • Не подписвайте никакви договори, преди да сте се уверили в легитимността на фирмата и предлаганите услуги.
  • Не давайте пари в брой на хора, които не познавате.
  • Проверете информацията за фирмата в интернет или се свържете с общината, за да се уверите, че е включена в програмата за саниране.
  • Ако се усъмните, не се колебайте да подадете сигнал в полицията. Важно е да се подчертае, че програмата за саниране е безплатна за живущите. Никой не трябва да плаща, за да се включи в нея.

Ако сте станали жертва на подобна измама, не се колебайте да подадете сигнал в полицията.

 

Снимка: Интернет