Инцидент в Казанлък

Камион се взриви в събота вечерта  на паркинга на митницата в Казанлък. Тя се намира в непосредствена близост до оръжейния завод “Арсенал”. Няма жертви и пострадали.

Камионът е превозвал 14 тона етер от Германия, предназначен за военния завод. Произшествието става в събота в 20:40 часа, чува се много силен гръм.

Все още няма версии за инцидента, но странното според разследващите е, че камионът е сцепен на две, което означава, че взривът е тръгнал от него, но няма възпламеняване.

Обгорял е друг камион, който е бил паркиран в близост до него. Той е превозвал алуминиеви профили. В момента на инцидента в камионите са били двамата шофьори, но те са успели да излязат навреме и не са пострадали.

Бе направен оглед на мястото на инцидента. Нa място бе и изпълнителния директор на “Арсенал”, който отказа коментар. Етерът бе претоварен. Диетиловият етер е химично съединение и е изключително запалим. Може да образува експлозивни пероксиди. Вреден е при поглъщане. По случая е образувано досъдебно производство, разследването продължава.