Община Казанлък: Говорът на общинските съветници понякога излиза извън рамките на фактите

Във връзка с пресконференция на Живка Железова, общински съветник от ИТН, дадена вчера 18.02.2024 г., на която тя заявява : “Ревизия на Община Казанлък не е правена от 13 години”, Община Казанлък заявява:

Като счетоводител г-жа Железова би трябвало да знае, че всяка година Сметната палата прави заверка на Годишен финансов отчет. Всички доклади са качени на сайта на Община Казанлък и на сайта на Сметната палата на РБългария. Ако г-жа Железова си беше направила труда да провери, то тя щеше да види, че всички одитни доклади за последните 10 години са достъпни на сайта на Община Казанлък. Всичко те са заверени без забележки и резерви от проверяващите.

В светлината на прожекторите, несъразмерността между изказванията на общинската съветничка и реалните факти става все по-очевиден. Говорът на общинските съветници понякога излиза извън рамките на фактите и здравия разум , създавайки картини, които са по-скоро продукт на политическа реторика, отколкото на обективна реалност. Не говори добре, че публичната дейност на Железова се състои основно в изтъкване на факти и окачествяване на свършената работа от друг, когато времето в подобни анализи може да бъде инвестирано в продуктивност в полза на обществото, каквато би следвало да е функцията й, за която е избрана.