Ученици от Второ ОУ „П. Р. Славейков“ зарадваха ръководството на Община Стара Загора с послания и благодарности за добрите дела

По повод отбелязването на 151 години от обесването на Васил Левски, ученици в IV „В“ клас от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ зарадваха ръководството на Община Стара Загора със свитъци с благодарствени слова, написани лично от тях. Тя бяха посрещнати от заместник-кметовете Надежда Чакърова, Павлина Делчева и арх. Мартин Паскалев във фоайето на Общината.

„Мили деца, сърцето ми е пълно, когато виждам ученици като вас, будни и милеещи за историята си. Ценностите и идеалите на Апостола на свободата са във всеки един от нас, а на вас благодаря, че ги разпространявате и следвате“, приветства родолюбците Надежда Чакърова, а те обещаха, че ще имат все повече такива инициативи и занапред.

„Вие сте хората, които се грижите заветите на Васил Левски да бъдат реалност в съвремието ни. Искаме да ви благодарим за всичко, което правите за нашия град, защото сме щастливи да живеем в него. Това са лични благодарности от децата, тъй като всеки един от вас има принос за просперитета на Стара Загора“, каза класният ръководител на четвъртокласниците Розалина Паскалева.

Инициативата на малчуганите започва още в началото на деня с раздаване на 151 завета на Васил Левски на старозагорци и гости на града.