Близо 900 хиляди лева за 11 спортни площадки за учениците в община Чирпан

Близо 700 хиляди лева за изграждане и ремонт на  игрища за баскетбол, волейбол, футбол и народна топка ще получи  Община Чирпан от Министерството на образованието и науката, останалите близо 200 хиляди лева са от съфинансиране на обектите.

 „Удовлетворен съм, че нашите проекти са одобрени за финансиране, а най-важното е, че ще зарадваме деца и ученици. Парите са по програмата на МОН.  Ние ще изградим 4 нови площадки  за волейбол и баскетбол в ОУ “Св.св. Кирил и Методий” в  Чирпан, за футбол в двора на ПГСС и в ОУ “Отец Паисий” в с. Зетьово и ще извършим ремонт на  дворове в пет училища за изявените от децата спортове”, каза кметът Ивайло Крачолов.

Предстои да се обновят още седем спортни игрища в  училищните дворове. След ремонтите децата и учениците ще могат да играят на волейбол и народна топка в  ОУ “Васил Левски” в Чирпан, на футбол – в НУ “Свети Климент Охридски” и в ОУ” Кирил и Методий”, с. Свобода и още две площадки ще се ремонтират за волейбол и баскетбол в СУ “Пейо Крачолов Яворов”.