Младежки общински съвет отчете резултати от проведена анкета сред ученици, свързана с подобряване на градската среда

Представители на Младежки общински съвет и кметът на Млада Загора Никола Кирилов се срещнаха със заместник-кметовете на Община Стара Загора Надежда Чакърова и Радостин Танев, както и началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова. Младежите, заедно с техния ръководител Златица Радева и заместник-директора на ЦПЛР – Стара Загора Райна Димитрова, представиха резултати от анкета, провела се в периода между 8 – 23 януари сред ученици.

Участвали са младежи на възраст 14-19 години от старозагорски училища. Обработени са 625 предложения, свързани с подобряване на облика на градската среда. На база на тази анкета, освен предстоящите си инициативи, МОС – Стара Загора предвиждат и нови, които да обърнат внимание на идеите, дадени от техните връстници.

„Знаете, че винаги може да разчитате на нас за помощ. Ще се включим активно във вашите идеи и реализацията им, а когато виждам колко са много те, изпитвам истинска гордост. Поздравления към вас и към ръководителите ви, които са неизменна подкрепа и опора“, приветства Надежда Чакърова.

„Имате страхотни идеи, в които ще се включа с удоволствие, а ще ви предложа и нови, които да обсъдим в скорошна среща. Виждам хъса и желанието да сте полезни, а няма по-хубаво от това да се подаде ръка на младите и да се радваме заедно на успешни проекти за благото на града ни“, поздрави дейните ученици Радостин Танев. Той покани желаещите да се включат и в срещите на  Комисията по безопасност на движение, за да видят нагледно работата на експертите.