Стара Загора се включи в глобалното движение Party in Pink Zumbathon

За втора поредна година Стара Загора се включи в глобалното движение Party in Pink Zumbathon – инициатива за набиране на средства за борба с рака на гърдата.

Програмата Зумба фитнес се корени в Колумбия и има за цел да насърчи хората да спортуват, да се движат, забавляват, да мислят позитивно и неминуемо с това като част от идеологията на световната програма върви и добротворството и благотворителността. В България официално това събитие се случва за втора поредна година и над 70 лицензирани инструктори от десет различни града от страната се присъединиха към каузата. На 24 февруари от 14 часа над хиляда души едновременно тренираха и танцуваха облечени в розови дрехи. Така те подкрепиха приятели и семейства, които се борят с тази коварна болест.

Стара Загора се включи и тази година в Зумбатон, но този път не само Поли Гънчева с нейната група, а заедно обединени над 30 души в една зала – всички 6 лицензирани Зумба инструктори в Града на липите и техните съмишленици! Организаторите вярват, че Доброто трябва да се предаде нататък и канят с обич в сърцата и с надежда всички да се присъединят, да се забавляват, да опитат от енергията на Зумба и едновременно с това да помогнат отново догодина на 22 февруари 2025!

Сумата в благотворителната кутия на събитието в Стара Загора събра точно 600 лв., почти двойно от миналата година. Всички средства бяха дарени на Фондация ,,Една от 8″ , за да се даде възможност на тази прекрасна организация да продължава да развива своите дейности и програми за ранна диагностика и подкрепа на жените с рак на гърдата и техните близки преди, по време на терапията и след нея. Дарение от 20 лв. осигурява тюрбан за жена, бореща се със страничните ефекти на химиотерапия, 35 лв.- първична протеза за жена, преживяла мастектомия, 50-65 лв. струва пълният набор информационни и помощни материали, както и възможност за участия в Група за взаимопомощ. 80 лв. е цената на специализиран сутиен за жена, преживяла мастектомия, 150 лв.е ,,Розова чанта” съдържаща необходими пособия.

След Розовото събитие старозагорските зумба почитатели отправят поглед към следващото цветно мероприятие на 18 май пред Общината – Трети Зумба Фестивал с участието на десетки лицензирани инструктори от цялата страна. Специалният гост тази година ще бъде ZES Лука Де Нигро от Италия.