„Да дарим усмивки на жени, преживели насилие и техните деца”

Фондация „Мисия Криле” започва работа по кампания за набиране на средства под надслов: „Да дарим усмивки на жени, преживели насилие и техните деца”. Кампанията ще продължи до 30 април 2024 г.

Събраните средства ще бъдат използвани за създаването на позитивни преживявания на 15 жени и техните деца, преживели насилие.

С помощта на дарителите ще бъдат дарени усмивки на жените и децата, с които работи фондацията. Тя планира да организира за тях образователни екскурзии до няколко забележителности в България – Етъра, Велико Търново, Карлово, Калофер, Сопот, Копривщица, както и да помогне за преобразяването им с посещение при фризьор, козметик и им даде подаръчни ваучери. Това е част от възстановителния процес и възможност да се почувстват специални!

Мoжете да подкрепите кампанията в Платформата.бг, чрез дарителски SMS на 17 777за трите мобилни оператора с кодова дума DMS USMIVKI, по банков път или чрез PayPal.

Фондация „Мисия Криле” вече 6 години полага усилия да бъде полезна на жени, преживели насилие и техните деца. През последните години броят на жените, които са потърсили подкрепа там нарасна значително. За изминалата година фондацията е работила с по около с 70 жертви на насилие. Тя им предоставя здравна, юридическа, психологическа, хуманитарна подкрепа.

Кампанията е част от традиционната инициатива на фондация BCause “8 кампании за 8 март”, в подкрепа на 8 организации, които помагат на жени и деца, преживели домашно насилие.

 

Снимка: Интернет