Забранява риболова на джиг и тролинг от лодка на язовир “Копринка“ от 15 март

От 15 март до 31 май се забранява риболова на джиг и тролинг от лодка, съобщават от ЦРОО Копринка. Желаещите да ловуват щука, след като бъде разрешена, ще могат да го правят от брега. Идеята е да се запазят гнездата на белите риби и да си хвърлят хайвера на спокойствие.

Бялата Риба е единствената риба, която кълве целогодишно и единствения начин тя да си почине от риболовците е именно размножителния период.

От 15 март до 15 април всеки, който иска да влезе с лодка да лови на плувка мирни риби или кльонк ще може да го прави, без да разпъва спининг въдици и да лови бели риби по гнездата, за което служителите на ЦРОО ще следят стриктно, а при констатиране на нередност ще бъдат отнемани членските карти.

В периода от 15 април до 1 юни влиза в сила официалната забрана на мирната риба, сома и костура. Тази година отново ще има свободни зони за риболов на голяма част от язовира, като риболова и задържането на риба ще е разрешено по ЗРА ( Закон за рибарство и аквакултури).

От ЦРОО апелират към всички, които посещават язовира за ден или повече, да почистват след себе си, като събират боклука си в пликове за смет след тръгване от язовира.