Районен съд – Стара Загора осъди мъжа, извършил грабеж на пари от бензиностанция в гр.Стара Загора

31-годишният М. Н. е осъден и вече търпи наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца, при първоначален „общ“ режим.

Районен съд – Стара Загора  е одобрил споразумение за решаване на делото, постигнато в хода на досъдебното производство между страните, по силата на което е наложил ефективното наказание.

Подсъдимият е признал вината си за това, че на 16.01.2024 г. в гр.Стара Загора, от бензиностанция, отнел сумата от 1673,72 лева, от владението на еднолично дружество с ограничена отговорност, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване.

Второто обвинение, за което се е признал за виновен 31-годишния мъже е, че на същата дата в гр.Стара Загора противозаконно пречил – осуетил, чрез активно бягство, неподчинявайки се на издадените устни разпореждания на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения, а именно да го задържат за извършения от него грабеж.

За двете престъпления подсъдимият е получил отделни наказания, като съдът е определил да търпи най-тежкото от тях, а именно една година и шест месеца лишаване от свобода, наложено му за извършения грабеж. От общото наказание ще бъде приспаднато времето, през което е бил с най-тежката мярка „задържане под стража“.