За втора поредна година старозагорци се включиха в инициативата “Заедно за една по-чиста Стара Загора”

За втора поредна година старозагорци се включиха в кампанията на Община Стара Загора, като облагородиха и почистиха пространствата около домовете си.
В кампанията се включиха много граждани, неправителствени организации, Младежки общински съвет, младите омбудсмани, учебни, здравни и социални заведения както и жителите на 20 села. Звено “Озеленяване” към Община Стара Загора предостави над 150 широколистни и иглолистни дървета от видовете – бреза, хвойна, кипарис (лейланди), лейландски кипарис (златен) и чинар, явор и аризонски кипарис.
Общинска администрация се включи в активно на няколко места в града. Служителите от Дирекция „Обществен транспорт, чистота, екология и озеленяване“ облагородяваха района около площадката за разделно събиране на отпадъци в кв. Железник. Дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството” освежиха парковата мебел в „Станционна градина“, а останалата част на администрацията почистваха в парк „Митрополит Методий Кусев“. Целта на кампанията „Заедно за една по-чиста Стара Загора“ е градът да стане най-зеленият град в България спрямо населението.