Демонстрационна тренировка в гурковското училище „Христо Смирненски“

„Боен клуб “Атила” е един от най-трудолюбивите клубове в страната и не случайно имаме такива резултати. Момчетата до мен са медалисти от световни и европейски първенства. Националните ни постижения са неизброими, това е плод на много работа. Нашата цел е да се развиваме. Десетки славни имена са излизали от Гурково в сферата на спорта и ще се радвам още толкова да излязат и ние да имаме принос“, каза ръководителят на старозагорския клуб Ивайло Георгиев пред стотици деца и ученици в двора на гурковското училище „Христо Смирненски“.
Двайсет спортисти от „Атила“ демонстрираха интензивна тренировка, с която показаха свободата на бойните спортове, водена от световните медалисти и многократни шампиони на България Пламен Димитров и Кристиян Канев. Събитието цели Клубът да функционира на територията на Гурково.
„Спортът е здраве, дух, дисциплина и надграждане на умения и техники. Ще се радвам в следващата учебна година всеки един от вас да бъде активно спортуващ“, каза кметът Кънчо Папазов, който подчерта ролята на спорта в изграждането на личности. На събитието присъстваха и зам.-кметът Марияна Маринова, училищният директор Лальо Лалев, учители и граждани.
Във вълнуващо зрелище за учениците се превърна презентацията на БК „Атила“, но и във възможност да се запознаят с принципите на бойните изкуства и да разговарят за толерантността, уважението и самодисциплината.