Община Стара Загора ще отбележи Деня на Европа

В партньорството с „Европа Директно Стара Загора“ ще се включат и другите местни власти от региона, както и техните граждани

Поредица от инициативи ще бележат утрешния ден – Деня на Европа, а те са съвместни начинания на Община Стара Загора и „Европа Директно Стара Загора“. Със своето партньорство ще се ангажират и другите местни власти от региона, както и техните граждани.

„Гвоздеят“ на деня, чийто таргет са младите хора, е XII-ата Областна панорама на професионалното образование и кариерно ориентиране 2024 със своя представителен щанд.

Следващата ключова инициатива от поредицата, организирана от Европа Директно, е събитието „Have your say“, което ще се проведе на 14 май в ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Негов фокус са десетките гимназисти, ученици от няколко професионални гимназии в областта. В рамките на срещата ще бъде предоставена информация за това какви са отговорностите и каква е ролята на Европейския парламент, както и защо е важно участието на младите хора във вземането на решения на общоевропейско ниво. Гост-лектор на събитието ще бъде ръководителят на Бюрото на ЕП в България Теодор Стойчев.

По традиция екипът на „Европа Директно Стара Загора“ ще проведе и информационна обиколка в 11-те общини на Област Стара Загора. Тази година тя е посветена на кампанията „Заедно за ЕС“ – инициатива на Европарламента, която цели да укрепи европейската демокрация като засили участието на гражданите в изборите на 9 юни.