СТУДЕНТИ НА СТОПАНСКИ ФАКУЛТЕТ ПРИ ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТСТАРА – ПЪРВЕНЦИ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ 2024“

Студенти от Стопански факултет към Тракийски университет спечелиха два златни и три сребърни медала на Националното математическо състезание „Европейско кенгуру за студенти 2024“.  Призьорите  –  Жасмин Георгиев – златен медал, Християния Христова – златен медал, следвани от три сребърни медала на Павлина Цонева, Цветелина Петрова и Йоана Николова бяха наградени лично от проф. Добри Ярков – ректор на Тракийски университет.

На тържествената  церемония присъстваха ректорът на Тракийския университет проф. Добри Ярков, проф. Нели Грозева – зам.- ректор по учебна и информационна дейност и доц. д-р Николай Пенев – декан на Стопански факултет.

Традиционно състезанието се провежда през месец април във висшите училища, а съорганизатор е катедра „Информатика и математика“ при Стопански факултет. Водещ и треньор на „златния отбор“ е проф. Веселин Видев.

Проф. Ярков  приветства медалистите, като им благодари за усилията ,които полагат: „Благодаря Ви от сърце, че сте избрали да бъдете част от голямото семейство на Тракийски университет! Искам да Ви уверя, че след няколко години, когато завършите, не само ще се гордеете, че сте били наши възпитаници, но и ще бъдете изключително търсени като кадри от много работодатели. Бъдещето е във Вашите ръце!“

Ректорът и деканът поканиха младите таланти да се включат активно в научно-изследователската дейност на университета, както и да обмислят възможностите за академична кариера в своята Алма-матер.

Съревновавайки се с общо 111 участници на национално ниво, нашите математически таланти не само оглавиха класацията, класирайки се в топ 10 на най-добрите, но и завоюваха два златни и три сребърни медала, доказвайки силата на своите знания и логическо мислене.