Павел баня се поклони пред Ботев и героите на свободата

С тържествена заря-проверка започна вчера вечерта отбелязването на годишнината от смъртта на поета – революционер Христо Ботев и героите, загинали за свободата на България. Пред сградата на Общината се събраха местни жители и гости на курортното градче. Представителните роти от гарнизон – Казанлък, за участие в тържествената проверка по случай 2 юни бяха построени. Кметът Иса Бесоолу и екипът му също бяха на площада, където с военни почести започна ритуалът. 

Слово произнесе зам.-кметът Милена Кавръкова и призова присъстващите да помнят делото на Христо Ботев, неговите четници и на всички онези, дали живота си за свободата на България. 

Викове „Ура!” огласиха центъра на Павел баня. „Ура!” за славните победи на Българската армия в боевете за свободата на Отечеството ни и „Ура!” за свободата и славата на нашата Родина България. 

Венци и цветя поднесоха: кметът на Павел баня Иса Бесоолу, 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово, председателят на Общинския съвет в Павел баня, кметове на кметства, общински съветници, представители на политически партии, граждани.