Безплатни STEM лагери в Стара Загора

Асоциация IT Стара Загора организира безплатни образователни STEM лагери за ученици от 9 до 12 години по време на лятната ваканция. Инициативата STEM Summer Camp е насочена към деца, които имат интерес към науката, технологиите, инженерството и математиката.

Лагерите ще се провеждат през месец юли и ще бъдат целодневни. През първата част на деня децата ще посещават с изследователска цел градски музеи, галерии, читалища, университетски кампуси, фирми, производства, лаборатории, където ще се срещат с различни специалисти.

Следобед ще участват в класни занимания в различни направления на STEM: роботика и програмиране, експерименти и опити с физичните закони, проектиране и изграждане на съоръжения и математически предизвикателства.

Заниманията ще бъдат с фокус създаване на иновативни продукти, които решават реални и регионални проблеми и ще бъдат водени от млади и мотивирани преподаватели и ментори.

Основната цел, която от Асоциация IT Стара Загора си поставят с провеждането на лагерите, е да насочат максимален брой младежи към технологиите и науките, като им предоставят възможност за развитие на техните умения и интереси в тези области и ги ангажират в различни STEM дейности и проекти.

Участието в лагерите е безплатно, като кандидатстването е отворено до 21.06.2024г. н Одобрените участници ще получат покана да се присъединят към лагерите до 24.06.