Отборът на Второ ОУ „П. Р. Славейков“ е победител в турнира ,,Футболните отбори срещу агресията“

През вчерашния ден се проведе Детски футболен турнир с призив – ,,Футболните отбори срещу агресията“, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Стара Загора.

Първенци бяха от Второ ОУ „П. Р. Славейков“ , а второ място си отреди отборът на Шесто ОУ ,,Св. Никола“. Третото място бе за СУ ,,Максим Горки“, като срещите се играха на принципа на разпределение в групи и всеки срещу всеки.

Наградени с плакети бяха и „Най-добър вратар“ – Озан Исак Караалиоглу от Второ ОУ, „Най-полезен играч“ – Александър Ангелов Павлов от Второ ОУ и „Голмайстор на турнира“ – Александър Димитров Димитров, СУ ,,М. Горки“ (9 гола).

Всички състезатели и ръководители получиха награди – раници, топки, спортни бутилки за вода, Наръчници по безопасност за деца и родители и брошура с програма ,,Ваканция 2024“, осигурени от МКБППМН.

Наградите раздадоха началниците на отделите ,,Образование и младежки дейности“ и „Спорт и младежки дейности“ Станимира Димитрова и Петко Крумов, както и секретарят на МКБППМН Донка Вътева.

Турнирът има за цел да насърчи физическата активност като предостави възможност за игра без агресия, положителни емоции и вълнение за състезателите, както и да насърчи създаването на нови приятелства.