За поредна година село Боздуганово отбеляза празника си с пъстра фолклорна програма

На 2 юни се проведе традиционният празник на селото, който обеди всички в името на родното място и любовта към българските традиции и обичаи.

Гости на мероприятието бяха кметът на община Раднево инж. Георги Петров, заместник – кметовете г-жа Теменужка Сотирова и г-н Красимир Куртев, инж. Илия Илиев – председател на ОбС – Раднево, кметове и кметски наместници, общински съветници и служители на общинска администрация.
Инж. Петров поздрави всички присъстващи и им пожела да бъдат здрави, успешни в начинанията си и да имат повече весели поводи, за да се събират с близки и приятели.

Поздрав към присъстващите отправи и кметът на село Боздуганово, г-н Димитър Димитров.
„Отбелязването на такива празници показва, че българското село е живо. За мен е чест, че днес сме заедно в емоцията и настроението на празника. Всички ние влагаме много усилия селото ни да става все по-красиво и да се развива. Тук е момента да благодаря на нашите спонсори, които винаги ни подкрепят и са съпричастни в грижите за Боздуганово. Благодаря на Пеньо Тодоров, Фирма „Аякс“, Боян Динчев, Танчо Колев и Митьо Тодоров. Същото така искам да благодаря за подкрепата на ръководството на община Раднево, в лицето на инж. Георги Петров. Различни са каузите на благотворителността, но неизменни остават духът, чувствителността и съзнанието за социална отговорност и солидарност! Пожелавам Ви здраве, благополучие и успешни начинания! Честит празник!“- каза Д. Димитров.

Изпълнителите от школа „Поп музика“ при ОбЦК „Н. Воденичаров“ и ФТА „Гергьовден“, бяха подготвили богата фолклорна програма, с която зарадваха всички присъстващи. Веднага след това за доброто настроение на празника се погрижиха орк. „Първомай“.