С концерт на маестро Антони Дончев и любими музиканти бе открит фестивалът „Цветовете на джаза“ 2024

„Добър вечер, почитатели на хубавата музика! Днес откриваме първия ден на „Цветовете на джаза“, но тази година нищо не е както преди. Фестивалът ще продължи през цялата седмица със зашеметяваща програма, която дава възможност да се насладите и на Младата джаз сцена, с която искаме да популяризираме младите таланти на Стара Загора. На 15 и 16 юни отново ви каним тук, когато  Jazz FM радио се качват на сцената, за да покажат най-доброто от региона в сферата на джаза“, приветства зам.-кметът на Община Стара Загора с ресор „Култура и туризъм“ Милена Желева. „Забавлявайте се, наслаждавайте се и бъдете с любимите си хора!“, допълни тя.

С концерт на маестро Антони Дончев, заедно с великолепната Мария Митева – флейта, Митко Семов – ударни и Васил Хаджигрудев – контрабас, официално бе открита първата от многото магични вечери. „Отправям искрени благодарности към Община Стара Загора. За мен е чест да бъда тук точно с тези музиканти и пожелавам на всички да се насладят  на концерта, който нарекохме „Джаз в класиката“, обърна се към публиката Мария Митева.

6 концерта и над 50 изпълнители ще съпътстват първите три дни на фестивала „Цветовете на джаза“ . Програмата продължава през цялата седмица с много изненади и вълнуващи музикални вечери, подарък за старозагорци и гости на града. Акцент тази година е участието на български изпълнители.

Входът е свободен! Цялата програма и подробности за всички дни може да намерите на официалния сайт на „Цветовете на джаза“.