Приз за Тракийския университет

На тържествена церемония по време на 5-тата юбилейна конференция на помощник-фармацевтите в България, Тракийският университет бе удостоен със специален Приз в знак на признание за активното сътрудничество със съсловната организация, отличното обучение на студентите и подкрепата, която те получават за своята бъдеща достойна реализация. Призът получи проф. Нели Грозева, зам.-ректор по Учебната и информационна дейност

Специалността „Помощник – фармацевт“ е сред новите в Медицинския колеж на Университета, но много бързо стана популярна и търсена не само от младежите, завършващи средно образование, но и от хора, осъзнали необходимостта да надграждат своите знания или да променят рязко посоката на своя професионален път.

За студентите от 2-ри и 3-ти курс, участието в конференцията беше вълнуващо преживяване за трупане на опит и първи контакти с бизнеса. Радостна беше срещата с Владимир Благоев, студент от първия випуск на специалността, който присъстваше на конференцията вече в качеството си на представител на фармацевтична фирма.

Един от обичаните преподаватели, доц. Николай Герасимов представи пред аудиторията правилата при прилагането на фармацевтичните грижи като фактор за съсловно утвърждаване и перспективно професионално развитие в партньорството между пациенти и лекари.