VIII-та Регионална научно-практическа конференция „ДЕРМАТОЛОГИЧЕН КОМПАС” ще бъде проведена под патронажа на ректора на Тракийски университет и кмета на Бургас

VIII-та Регионална научно-практическа конференция „ДЕРМАТОЛОГИЧЕН КОМПАС”, организирана от Югоизточен клон Стара Загора ще се проведе  в Международен конгресен център, Бургас на 13-16 юни 2024 г. под патронажа на ректора на Тракийски университет – Стара Загора проф. д-р Добри Ярков и кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Участие ще вземат 15 чуждестранни лектори, световноизвестни експерти в дерматологията, дерматохирургията, флебологията и онкодерматологията от Германия, Обединено Кралство Великобритания, Австрия, Полша, Македония и Сърбия, както и наши водещи дерматолози. В духа на мултидисциплинарния подход и екипната работа са поканени и български хирурзи, които ще  представят техния опит в хирургичното лечение.

Конференцията отново ще даде възможност за практическо обучение по дерматоскопия и дерматохирургия със сертифициране. Интензивният курс по дерматохирургия ще бъде воден за 3-ти път от екипа на проф. Петер Кол от Берлин с още двама дерматохирурзи от Берлин, заедно с експерт съдов дерматолог от Виена и български екип от Дерматологичната клиника на Аджибадем Токуда Болница и Клиниката в Стара Загора. Теоретичната част на курса ще е достъпна за всички участници в конференцията. В практическата част на курса ще се осигури обучение за хирургични техники върху кожа на прасета за начинаещи и за напреднали, като в тази част ще се включат само колеги, заплатили допълнителната такса за практически курс. Курсът ще бъде сертифициран от Тракийски университет по изискванията на СДО като допълнителна квалификация, както и от БДД.

Фармацевтичната индустрията ще се включи в събитието с интересни симпозиуми, презентации и среща с колегите в удобни зали за научни дискусии и информация, а основният организатор на конференцията Асоциация Дерматология – Стара Загора е планирал богата Network програма.

Кулминацията на тридневната програма на VIII-та Регионална научно-практическа конференция „ДЕРМАТОЛОГИЧЕН КОМПАС” ще бъде рожденият ден на Клиниката по кожни и венерически болести в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Кирковия” – Стара Загора, която навършва кръглите 30 години от създаването си.

Председател на Организационния комитет на престижната конференция е признатият доайен в дерматологията проф. д-р Евгения Христакиева.

С научната програма и лекторите може да се запознаете тук – dermasz.org.