Кметът Живко Тодоров: Очаквам да се сформира правителство

Очакванията си след конституирането на 50-ото Народно събрание да се състави и правителство изрази пред медиите днес кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. „Ще има кабинет. Няма основания да няма, защото при тази ниска избирателна активност да отиваме на нови избори – просто е грехота!“, възкликна градоначалникът.

Помолен от журналистите за коментар, той разтълкува резултатите от поредния парламентарен вот като показателни за умората на хората от твърде честото им водене до урните. „Те искат да има нещо стабилно! Според мен, хората желаят повече консенсус между политическите сили, това противопоставяне ги отвращава. Последният парламент беше изключително напрегнат и в същото време езикът, на който се водеше дебатът, беше изключително грозен“, припомни Живко Тодоров. „Това също отблъсква гражданите. Представете си един интелигентен човек, който гледа цирковете в държавата по медиите, как би могъл да реагира! И в един неделен, слънчев летен ден той решава, че е по-добре да отиде на почивка със семейството си, например, отколкото да иде да даде гласа си, просто защото много падна нивото, много падна дебатът“, дефинира пред журналистите кметът на Стара Загора.

Като човекът начело на местната изпълнителна власт той препоръча всичко това да се промени, ако искаме да имаме по-добра и интелигентно развиваща се държава със съвсем различен публичен език, тон и разбирателство.