Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков приветства VIII-та Регионална научно-практическа конференция „ДЕРМАТОЛОГИЧЕН КОМПАС”

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков приветства VIII-та Регионална научно-практическа конференция „ДЕРМАТОЛОГИЧЕН КОМПАС”, организирана от Югоизточен клон Стара Загора.

Тя се провежда в Международен конгресен център, Бургас в рамките на три дни и е под патронажа на ректора на Тракийски университет – Стара Загора проф. д-р Добри Ярков и кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Участие в престижния дерматологичен форум вземат 15 чуждестранни лектори, световноизвестни експерти в дерматологията, дерматохирургията, флебологията и онкодерматологията от Германия, Обединено Кралство Великобритания, Австрия, Полша, Македония и Сърбия, както и наши водещи дерматолози.

Проф. Ярков поздрави председателя на Организационния комитет на мащабната конференция – признатият доайен в дерматологията проф. д-р Евгения Христакиева, както и всички участници с пожелание за успешни научни резултати и ползотворна работа: „Аз Ви каня в Тракийски университет за деветото издание на Регионалната научно-практическа конференция, нека Стара Загора и нашето висше училище бъдат домакини на това престижно събитие, което събира световноизвестни учени от цял свят. А към Вас ще се включат и ветеринарномедицински дерматолози, съвсем в духа на нашия институт за зоонози One health. Изключително съм щастлив и, че днес имам честта да поздравя рожденикът на събитието – Клиниката по кожни и венерически болести в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Кирковия” – Стара Загора, която навършва кръглите 30 години от създаването си, с пожелания за още много излекувани пациенти и удовлетвореност!”

Конференцията дава възможност за практическо обучение по дерматоскопия и дерматохирургия със сертифициране, а теоретичната част на курса е достъпна за всички участници в конференцията. В практическата част е осигурено обучение за хирургични техники върху кожа на прасета за начинаещи и за напреднали. Курсът ще бъде сертифициран от Тракийски университет по изискванията на СДО като допълнителна квалификация, както и от БДД.