Спира се движението по част от ул. „Цар Иван Шишман“ за 8 часа утре

За няколко часа утре, 25 юни 2024 г., ще бъде спряно движението по част от ул. „Цар Иван Шишман“ в Стара Загора. Заповед затова издаде днес кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. Поводът са провеждащите се Дни на водородната електромобилност в Стара Загора и демонстрацията на водородния електрически автобус TOYOTA CAETANО.

Утре, вторник, ще се спре движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка, за времето от 8.30 часа сутринта до 16.00 часа следобед. Участъкът, който ще стане недостъпен за возила, е по ул. „Цар Иван Шишман“ – от ул. „Генерал Гурко“ до бул. „Цар Симеон Велики“. Затварянето на този участък е необходимо, за да се предприемат мерки за спазване на реда и осигуряване на безопасното провеждане на Националния водороден форум. Той ще продължи 3 дни в Стара Загора и ще повиши обществената осведоменост за предимствата на водородния електрически транспорт. Част от тази кампания е демонстрацията на водородния електрически автобус TOYOTA CAETANО, който ще повози желаещите.

От Община Стара Загора призовават водачите на моторни превозни средства да спазват стриктно вертикалната маркировка и да не нарушават временната организация на движението.

Движението на МПС ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите, пряко ангажирани с охраната на събитието, се посочва още в заповедта на кмета Живко Тодоров.